Nagyon teszi a dolgát a szupertraffipax: sofőrök ezreit bírságolták már

Másfél hónap alatt közel hatezer romániai sofőrt értek gyorshajtáson az országban újonnan bevetett szupertraffipaxok segítségével – idézték vasárnap a hírtelevíziók a rendőrség összesítését.

Február ötödikétől összesen nyolc darab, lézeres elven működő sebességmérőtől retteghetnek a hazai közutakon közlekedő gépkocsivezetők. A készülék egy kézi videokamerához hasonlít.

Az LTI 20-20 TruCAM memóriakártyáján olyan jó minőségű felvételek tárolhatók, amelyeken a rendszámok és még a sofőrök arcvonásai is kivehetők. A készülék már 1200 méterről mér, így a radarjelzők nem érzékelik. Ez a traffipax viszont érzékeli, ha az autós radarjelzőt használ.

A rendőrök el vannak ragadtatva a készüléktől. „Rendkívül pontosan mér. A sofőröknek esélyt sem ad a fellebbezésre” – nyilatkozta egyikük a Romania TV-nek.

A nyolc darab traffipaxból egyet kapott az autópálya-rendőrség, a többi pedig Bukarestbe, Argeş, Bákó, Brassó, Suceava, Prahova, illetve Temes megyébe került. A készülékeket elsősorban hétvégenként, a nagy forgalmú közutakon vetik majd be a közlekedési rendőrök.

Kapcsolódók

Kimaradt?