Terroristatámadást imitált öt fiatal Ploiești központjában

Öt fiatal terroristatámadást "játszott el" Ploiești központjában szerda este. Egyikükön fehér köpeny és turbán volt, és játékpisztollyal fenyegetőzött. A városban nagy lett a riadalom.

A fiatalok egy Bákó megyei rendszámú BMW-vel járták körbe a központot, és ahol több embert láttak, megálltak, hogy egy bizonyos lakcím után érdeklődjenek angol nyelven. A hatás kedvéért a játékpisztolyt is előhúzták – egy olyan álfegyvert, amely képes volt a lövés hangját utánozni, és még füstölt is egy kicsit.

A rendőrséget egy járókelő hívta ki, aki azt is állította, hogy a "terroristák" rálőttek, a golyó elsüvített mellette, és egy autóba fúródott. A rendőrség perceken belül elárasztotta a központot, és lezárta a  városból kivezető utakat. A riasztást kiadták a környező megyékre is.

A BMW-t filmbe illő autós üldözés után kapták el A fiatalokat lebilincselték és kihallgatták – ekkor derült ki, hogy viccnek szánták az eberek fenyegetését. A közrend zavarása miatt indult ellenük eljárás, de mivel kiskorúak, csak pénzbüntetésben részesülnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?