Majdnem „elnyelt” a Kék Bálna egy Brassó megyei lányt

Kis híján a fiatalokat öngyilkosságba kergető, Kék Bálna nevű játék áldozatává vált egy 19 éves feketehalomi lány – közölte kedden a Brassó megyei gyermekvédelmi igazgatóság. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Bár nagykorú, lány az állami gondozottakat nevelő feketehalomi Măgura gyermekközpont lakója. Az igazgatóság közleménye szerint kíváncsiságból csatlakozott a Kék Bálna nevű internetes játékhoz. Egy idő elteltével a mobiltelefonjára érkezett egy térkép a pontos tartózkodási helyével, illetve egy utasítás arra, hogy keresse fel a városnak a térképen megjelölt egyik utcáját, ahol „biztonságban lehet”.

„Ekkor a lány megijedt, kikapcsolta a telefonját, és beszámolt a gyermekközpont vezetőségének a történtekről. A vezetőség értesítette a helyi rendőrséget, és vizsgálat indult az ügyben” – idézte az igazgatóság közleményét a mytex.ro Brassó megyei hírportál.

A közlemény felidézi, hogy a Kék Bálna nevű játéknak egyes források szerint 130 halálos áldozata volt világszerte, már Romániába is begyűrűzött, ezért fokozott figyelemre szólítja a szülőket. Mint ismert, a román rendőrség felvilágosító kampányt indított a jelenségről, és az öngyilkosságok megelőzésével foglalkozó szakmai szervezet is megszólalt már az ügyben.

Az Oroszországból elterjedt Kék Bálna nevű játékról itt irtunk részletesen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?