Egész éves tengelysúly-korlátozást vezetnek be 27 Hargita megyei útszakaszon

Tengelysúly-korlátozást léptetnek érvénybe azokon a Hargita megyei utakon, amelyeknek a terhelhetősége ezt megköveteli, ugyanis a felújítás alatt álló, valamint a hóolvadás, eső vagy hőmérséklet-ingadozás által érintett szakaszokon a nagy teherautók megrongálhatják az út szerkezetét - tájékoztat a Hargita Megyei Tanács sajtóirodája.

A korlátozás 27 megyei útszakaszt érint, ezeken csak a megyei tanács által kiállított engedéllyel közlekedhetnek a 3,5 tonnát meghaladó járművek.

„Az intézmény a megyei utak ügykezelőjeként 3,5 tonnás tengelysúly-korlátozást léptet érvénybe azon szakaszokon, amelyeken az út terhelhetősége ezt megköveteli, ugyanis a felújítás alatt álló, valamint a hóolvadás, eső vagy hőmérséklet-ingadozás által érintett szakaszokon a nagy teherautók megrongálhatják az út szerkezetét. Ennek elkerülése érdekében megyeszerte egész éves korlátozás lesz érvényben összesen 27 szakaszon. Ezeken csak a megyei tanács által kiállított engedéllyel közlekedhetnek a 3,5 tonnát meghaladó járművek" - áll a sajtóközleményben.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ezzel kapcsolatban többször hangsúlyozta, és a lakosságot is arra kéri, hogy a közösen megvalósított beruházásokra együtt vigyázzanak, és bármiféle rendellenességet tapasztalnak, jelezzék azokat.

A Hargita Megyei Tanács idén főként az utak felújítására fekteti a hangsúlyt, ugyanis a megyében mintegy 1.000 kilométer megyei út van, amelyek egy része még aszfaltozatlan - nyilatkozta Borboly Csaba a megye költségvetésének elfogadásakor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?