Újabb fegyveres incidens történt Nagyváradon

Előállítottak pénteken Nagyváradon egy fiatalembert, aki pisztollyal fenyegetett meg egy taxist. A Facebookon futótűzként terjedt el a hír, hogy a két napja főbe lőtt lány gyilkosát fogták el.

A Bihar megyei rendőrség szóvivője, Alina Dinu az ebihoreanul.ro-nak elmondta, a 21 éves fiatalember a Nufărul negyedben szállt ki a taxiból, és nem volt hajlandó kifizetni a szállítási díjat. Mivel a taxis követelte a pénzét, az utas előhúzott egy fegyvert, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem hagyja békén, akkor lelövi. Ezek után távozott.

A jelenetnek szemtanúja volt egy járókelő, aki a 112-es segélyhívó számon értesítette a hatóságokat. Egy közelben tartózkodó járőrcsapat elfogta, és a rendőrségre vitte a gyanúsítottat. Itt kiderült, hogy a fiatalember egy légpisztollyal fenyegetőzött, amelynek birtoklásához nem szükséges engedély. Mivel a taxis nem emelt ellene panaszt, a férfit szabadon engedték, és várhatóan csak közrendháborításért bírságolják meg.

A nagyváradi Facebook-felhasználókhoz eleinte csak az az információ jutott el, hogy őrizetbe vettek a városban egy felfegyverzett férfit. Így elterjed az a hír, hogy a nagy erőkkel keresett Adrian Hladiit, a 24 éves Dali Duca gyilkosát fogták el.

Kapcsolódók

Kimaradt?