Sajnálják a Maros megyei főtanfelügyelő távozását

A Maros megyei magyar főtanfelügyelő-helyettes szerdán megerősítette a Maszolnak, hogy kedden lemondott Maria Kozak főtanfelügyelő és Lavinia Mureșan főtanfelügyelő-helyettes. Illés Ildikó azt mondta, kollégái saját akaratukból távoztak tisztségükből, nem kényszerítették őket erre a döntésre.

Ismert, hogy a Római Katolikus Teológiai Líceummal kapcsolatban Maria Kozak egy interjúban azt nyilatkozta, szeretné megoldani az iskola ügyét, amelyet a marosvásárhelyiek ügyének tekint. Illés Ildikó is megerősítette, hogy korábbi felettese jóindulattal viseltetett a katolikus gimnázium iránt, de nem tudott semmit tenni a tanintézmény érdekében. „Sajnálom, hogy lemondott, jóindulatú volt, szeretett volna segíteni, de nem tudott” – fogalmazott a főtanfelügyelő-helyettes.

A Civilek a Katolikus Iskoláért szülői csoport szóvivője, Csíky Csengele úgy fogalmazott, hogy megérti Maria Kozakot, hogy lemondott a tisztéségéről, hiszen nem tudott előremozdítani semmit, hiába volt meg benne a jószándék.

Illés Ildikó elmondta, várják, hogy új főtanfelügyelőt nevezzen ki a minisztérium, és az önkormányzat elkészítse az iskolahálózat tervét. „Amíg az nincs meg, amíg nem küldik el, addig nem tudunk semmit sem tenni a katolikus gimnázium ügyében” – mondta főtanfelügyelő-helyettes. Hozzátette, nem érti kinek az érdekéből húzódik így el ez az ügy.

Az előkészítő osztályokba csütörtökön záródik a beiratkozás, a katolikus iskolába , holott igény volna rá, nem iratkozhattak be a gyerekek. Az is kérdéses, hogy mivel még nem készült el a 2017-18-as tanévre a marosvásárhelyi iskolahálózat, hogyan tudható, hogy hány osztály, mekkora létszámmal indulhat. 

Kapcsolódók

Kimaradt?