Ismét főtanfelügyelő nélkül maradt Maros megye?

Lemondott kedden Maros megye főtanfelügyelője és főtanfelügyelő-helyettese, Maria Kozak, illetve Lavinia Mureșan – legalábbis ezt tette közhírré Facebook-oldalán kedd este Sebastian Pui volt marosvásárhelyi helyi tanácsos. Információi szerint Illés Ildikó, a magyar oktatásért felelős főtanfelügyelő-helyettes maradt a posztján.

Maria Kozak január 16-ától irányította a Maros megyei tanfelügyelőséget. A napokban a zi-de-zi.ro portálnak arról beszélt, hogy a Római Katolikus Teológiai Líceum létezik, és meg kell oldani a problémáját. Előtte, alig másfél hónapig, Nadia Raţă volt a főtanfelügyelő, aki szintén nem tudott döntést hozni a katolikus iskola ügyében, másokra terelve annak felelősségét.

Raţă éppen akkor lépett vissza, vagy léptették vissza, amikor a polgármesteri hivatalban tárgyalt a tanácsosokkal az iskolával kapcsolatban. Akkor egy telefonhívás szakította félbe a megbeszélést.

Mint ismert, a katolikus gimnázium diákjainak szülei hétfő délelőtt Maria Kozakkal szerettek volna személyesen tárgyalni, azt követelve tőle, hogy vonja vissza a határozatot, miszerint a cikluskezdő osztályokba – vagyis az előkészítőbe, az ötödikbe és a kilencedikbe – nem iratkozhatnak be a gyerekek. A főtanfelügyelő nem tett eleget a szülők kérésének, nem jelent meg, hogy szembenézzen velük, helyette Illés Ildikó foglalta össze azt, hogy nem a tanfelügyelőségé a felelősség a patthelyzetért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?