Vízágyúval oszlatná, Kalasnyikovval lőné a tüntetőket egy PSD-s honatya

Cătălin Rădulescu PSD-s képviselő szerint a kormányellenes tüntetők manipulálás áldozatai és vízágyúval kellene őket feloszlatni.

„Megengedhetetlen, hogy minden este grunddá alakítsák a (Victoria-)teret. Nincs más dolguk, gyermekük, családjuk? Dehogy vonultak ők utcára a sürgősségi kormányrendeletek miatt” – nyilatkozta a kormánypárti honatya, aki szerint sokan azonnal ugranak, ha valamit meghirdetnek a Facebookon.

Az Argeș megyei honatya tovább is ment, mint elmondta, megtartotta azt a Kalasnyikov gépkarabélyt, amellyel a forradalomban harcolt és készen áll újból használni. „Ebben az életben tőlem senki nem fogja elvenni a puskámat, amihez azért ragaszkodom, hogy meg tudjam védeni azt az államot, amiért harcoltunk” – fogalmazott Rădulescu. Arra a kérdésre, hogy valóban megfordult-e a fejében, hogy a Victoria-téren lövöldözzön, a kormánypárti honatya nem adott kitérő választ. „Oda megyek (lövödözni – szerk. megj.), ahova akarok. Jogomban áll, én kockáztatok, ha megteszem” – fogalmazott a szociáldemokrata politikus. Szerinte „két lejjel” szúrják ki a volt forradalmárok szemét, de ennek ellenére nem mond le a juttatásról, mert joga van hozzá. Hozzátette: az 5000 lejes képviselői fizetés is „nevetséges”.

Mint ismeretes, tavaly decemberben a legfelsőbb bíróság másfél éves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselőt megvesztegetés miatt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?