Predoiu is dolgozik a Btk. összehangolásán az alkotmánybíróság döntéseivel

Azt a feladatot kapta, hogy tervezetet dolgozzon ki az alkotmánybíróság döntéseinek a büntető törvénykönyvekkel való összehangolására - mondta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke, Cătălin Predoiu.

Predoiu elmondta, pártja megbízta az Alkotmánybíróság döntéseinek a Büntető törvénykönyvbe és a Büntető perrendtartási törvénykönyvbe való beillesztésével, valamint a két törvénykönyvnek az emberi jogokra vonatkozó európai uniós irányelvekhez történő hozzáigazításával. Ennek érdekében jövő hét elején munkacsoportot hoznak létre, amely 7 - 10 napon belül kidolgozza a tervezetet.

„Úgy számítom, hogy gyorsabbak leszünk, mint az Igazságügyi Minisztérium” – tette hozzá a liberális politikus. Predoiu hozzátette, a munkapéldány elkészültével úgy a többi ellenzéki párt, mint a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőivel párbeszédbe kezdenek annak érdekében, hogy a törvény a lehető legjobb legyen, 'olyan 'újítások' beiktatása nélkül, amelyek valójában személyes érdekeket szolgálnak” - fogalmazott a PNL első alelnöke sajtótájékoztatóján. 

„A törvényi módosításoknak nem szabad ürügyül szolgálniuk az igazságszolgáltatás aláaknázására. A legrövidebb időn belül el kell fogadni a parlamentben a 2017/14-es sürgősségi kormányrendeletet és el kell utasítani a 2017/13-ast, hogy ez utóbbi életbe lépésének minden kockázatát kizárjuk” – mondta Predoiu. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?