Gyülekeznek a tüntetők Bukarestben

Mintegy 30 tiltakozó gyűlt össze vasárnap délután a Győzelem téren, a kormányellenes tüntetések tizenharmadik napján.

Különböző személyek meleg teát, vizet, üdítőitalokat, gyümölcsöket hoztak a térre. „Az egészségi állapotom nem engedi, hogy részt vegyek a tüntetésen. De egyetértek velük és úgy döntöttem, hogy segítek. Üdítőt, vizet, almát adományoztam, mert kitartok!" - nyilatkozta egy 63 éves nyugdíjas az Agerpres hírügynökségnek.A kormány épületével szemben egy fiatal „#Romania Challange. Mit vársz Romániától? Töltsél fel a Facebookra egy képet a pozitív üzeneteddel a #Romania Challenge szóval. Politikai hovatartozásodtól függetlenül várom pozitív üzenetedet Romániával kapcsolatban".

Több tucat személy tüntet a Cotroceni-palota előtt is, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ellen és Klaus Johannis államelnök lemondását követelik. Nyolcadik napja zajlik a tiltakozás a Cotroceni-palota előtt. 

A tüntetők jelentős része idős, nyugdíjas személy. Sípokkal, dobokkal, vuvuzelákkal vonultak ki az államelnök lemondását követelve. Az emberek azt róják fel az államelnöknek, hogy kettéosztotta az országot és leváltaná a Grindeanu-kormányt.

Kapcsolódók

Kimaradt?