Szombat este is több százan utcára vonultak Bukarestben

Szombat este mintegy ötszáz ember gyűlt össze Bukarestben a kormánypalota előtt, hogy a kormány ellen tiltakozzon és annak lemondását követelje. Ez a kormányellenes tüntetések tizenkettedik napja.

A tiltakozók zászlókat lengetnek és olyan feliratokat tartanak a magasba, mint: „Tiszta országért harcolunk", „Az igazságtalanság egyesít minket", „Egyetlen megoldás: saját forradalom", „Börtönbe a tolvajokkal, nem a kormányba". A tüntetők azt kiabálják, hogy: „Mondjanak le", „Nem megyünk el", „Kitartok".

Korábban körülbelül harminc fiatal szaladt körülbelül két és fél órán át a Viktória-palota körül, egyesek zászlót viseltek. Mint mondták, „demokrácia-maratont” futnak, így tiltakoznak a kormány ellen és mozgással próbálják megváltoztatni Romániát.

Az ellentábor is tüntet

Körülbelül 300 személy tüntet a Cotroceni-palota előtt, Klaus Johannis államelnök lemondását követelve. Hetedik napja zajlik a tiltakozás a Cotroceni-palota előtt.

Az emberek azt skandálják, hogy „Mondjon le", „Felfüggesztés" és „Bukarestiek, gyertek a Cotrocenihez!". A tiltakozók tábláin többek között ilyen feliratok állnak: „Johannis - mondjál le", „Balszerencsét hozol az országnak. Menj el", „Klaus, mikor mondasz le az immunitásról?"

A tüntetők hangosak, sípokkal, dobokkal, vuvuzelákkal vonultak ki és Románia zászlaját lobogtatják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?