Tizedik napja tüntetnek a kormány ellen a fővárosban

Csütörtök este 19:30 körül mintegy kétszáz ember gyűlt össze Bukarestben a kormánypalota előtt, hogy a kormány ellen tiltakozzon és annak lemondását követelje. Ez a kormányellenes tüntetések tizedik napja.

A tiltakozók Románia, az Európai Unió, illetve az Amerikai Egyesült Államok lobogóját lengetik, és olyan jelszavakat skandálnak, mint "Lemondani!", "Nap mint nap itt leszünk!", fütyülnek és vuvuzelákat fújnak.  Egy közeli épület homlokzatára a #folytatjuk feliratot vetítették ki. 

A tüntetők "Nép vagyunk, nem lakosság", "Demokráciában a tolvajok a börtönben ülnek", "Éjszaka, mint a tolvajok", "#kitartunk", "Kipihentem magam, visszatértem" és hasonló feliratokat tartanak a kezükben.

Johannis ellen is tüntetnek

Mintegy 400 személy tüntet a Cotroceni-palota előtt is. A tiltakozók a járdát és az úttestet is elfoglalták. Az Eroii Sanitari sétányon lezárták a közúti forgalmat. A tüntetők Klaus Johannis államelnök ellen tiltakoznak.

A tüntetők tábláin többek között ilyen feliratok állnak: "Gyere ki, hazaáruló", "Miből fizetjük ki az EJEB-től kapott büntetést? Magánórákból?", "Iohannis - felfüggesztés". A Cotroceni-palota előtt ötödik napja zajlik tüntetés.

Kapcsolódók

Kimaradt?