Hargita megyében is rendellenességeket találtak a szórakozóhelyeken

A bukaresti Bamboo klub leéégése után a hét végén hat szórakozóhelyen végeztek ellenőrzést a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőségének munkatársai. Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Korondon kezdték a vizsgálódást, és január 30-ig folyamatosan dolgoznak majd – tudtuk meg Alina Ciobotariu sajtószóvivőtől.

Az ellenőrzések során a Hargita megyei ISU három esetben egyenként 500 lejes szabálysértési büntetést rótt ki, valamint hat figyelmeztetést is kiadtak. A három pénzbüntetést elektromos berendezések nem megfelelő használata miatt szabták ki. A figyelmeztetéseket pedig azért, mert a személyzet nem részesült megfelelő felkészítőben arra az esetre, ha tűz ütne ki a helyiségben. További figyelmeztetést adtak ki több helyszínen is azért, mert a menekülési útvonalat mutató tájékoztató nem minden szempontból felelt meg a követelményeknek, főleg az volt a gond, hogy nem frissítették azokat. Alina Ciobotariu szerint örvendetes azonban az, hogy egyetlen szórakozóhelyen sem szegték meg a zárt helyiségben történő dohányzást tiltó előírást. 

Mint korábban íruk, szombatról vasárnapra virradóan országszerte 160 szórakozóhelyet ellenőriztek a tűzoltók és a belügyminisztérium képviselői, akik 118 bírságot róttak ki több mint 200 ezer lej összértékben. Az ellenőrök főként az elektromos hálózatokat, berendezéseket, a vészkijáratok láthatóvá tételét, a tűzoltó készülékek meglétét, a menekülési útvonalak feltüntetését, a tűzvédelmi engedélyeket vizsgálták meg. 

Mint ismeretes, a Colectiv-tragédiához kísértetiesen hasonlító szombat hajnali fővárosi tűzvész után a belügyminisztérium szigorított ellenőrzéseket rendelt el azoknál az épületeknél, ahol nagyszámú közönség jelenlétében zajlanak rendezvények. Az ellenőrök elsősorban az éjszakai szórakozóhelyeket vették célba.

Eloltottnak nyilvánították a Bamboo-tüzet. Eloltottnak nyilvánította a Bukaresti Készenléti Felügyelőség hétfőn 12 óra 30 perckor a Bamboo klubban kiütött tüzet. Egy tűzoltóautó a helyszínen marad, hogy felügyelje azt. A tűz nyomán 44 személy került kórházba, egyikük sem szenvedett égési sérüléseket, hétfőn reggel négyen voltak még kórházi kezelés alatt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?