A Bamboo ügyvédje szerint szándékos gyújtogatás történt

A szombat hajnalban leégett bukaresti Bamboo klub ügyvédje szerint szándékos gyújtogatás történt. Az ügyészek még nem tudtak bejutni a romok közé, mert a tűz még nem aludt ki teljesen.

„A mi adataink azt támasztják alá, hogy a klubot szándékosan felgyújtották” – jelentette ki vasárnap az Agerpresnek a Bamboo ügyvédje. Cătălin Dancu állítását többek között arra alapozza, hogy hajnali 3 körül, a tűzvész előtti percekben a szórakozóhely személyzete gyanús személyeket láttak ólálkodni a létesítmény volt fitneszterme körül.

A tűz okait hivatalosan még nem állapították meg. Az ügyészek a petrozsényi bányabiztonsági kutatóintézettől kértek szakvéleményezést. A nyomozást azonban egyelőre nehezíti, hogy a tűzoltóság még mindig nem nyilvánította teljes egészében eloltottnak a klubot szombat hajnalban elpusztító tüzet, így a helyszínelők nem tudnak behatolni az épület romjai közé.

Mihai Prună, a Bukaresti Törvényszéki Ügyészség ügyésze vasárnap elmondta, a klub alkalmazottainak és a vendégeknek egy részét már kihallgatták. Senkit nem nyilvánítottak eltűntnek. 

Mint ismert, a bukaresti Bamboo klubban szombat hajnalban ütött ki a tűz, az épület teljes egészében leégett. A vendégek közül 44-en kerültek kórházba füstmérgezés, zúzódás, csonttörés vagy kihűlés tüneteivel, közülük öten vannak még mindig kórházban. Senki nem szenvedett égési sérüléseket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?