A szokatlan panaszokat gyűjtötték össze a háromszéki fogyasztóvédelmisek

Az év elején érkezett szokatlan fogyasztóvédelmi panaszokat gyűjtötte össze a Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal.

Mircea Diacon háromszéki főfelügyelő-helyettes közleménye szerint az idei legkirívóbb panasz egy sepsiszentgyörgyi asszonytól érkezett, aki azért tett feljelentést, mert internetes, egy temesvári cégtől vásárolt fogyást elősegítő kapszulákat, és miután két hétig szedte a „csodaszert”, hízni kezdett tőle. A sepsiszentgyörgyi hölgy visszaköveteli a termékért kifizetett 720 lejt mivel úgy véli, becsapták.

A szintén az interneten vásárolt parfümök miatt fordult a fogyasztóvédőkhöz egy másik háromszéki hölgy, aki arra panaszkodott, hogy két hamisított Guess parfümöt kapott. Bár ezeket visszaküldte a cégnek, meglepetésére még silányabb hamisítványokat küldtek vissza, ezért visszaigényli a termékek 255 lejes ellenértékét. Egy háromszéki férfi pedig 1098 lejért vásárolt mobiltelefont, amely garanciaidőben elromlott, ennek ellenére nem javították meg és nem cserélték ki a készüléket. Volt olyan fogyasztó is, aki a kábeltévé- és internetszolgáltatóját panaszolta be, mert indokolatlan bekötési összegeket számláztak.

A háromszéki főfogyasztóvédő szerint egy nagyborosnyói férfi azért kéri vissza a Bécs és Bukarest közötti vasúti járatra vásárolt 357 lejes jegyének ellenértékét, mert meglepetésére az előre lefoglalt helyén a vonatvezető ült. Ugyancsak pórul járt egy négytagú brassói család, akik egy kézdivásárhelyi vendéglőben levest rendeltek, de egy órányi várakozás után a pincér közölte, hogy nem szolgálja ki őket. Egy Hargita megyei család pedig egy Kovászna városi panzióra tett panaszt, mert állításuk szerint a szilveszterkor felszolgált ételektől megbetegedtek. A fogyasztóvédők 2000 lejre büntették a panziót, mert lejárt szavatosságú húst találtak.

Mint arról beszámoltunk korábban, a Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal az elmúlt években is összegyűjtötte a szokatlan lakossági panaszokat. Ilyen volt többek között egy 70 éves férfi esete, aki egy doboz pontencianövelő tablettát vásárolt, de sérelmezte, hogy az nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Háromszéken az elmúlt években előfordult még, hogy valaki a kábeltévé minőségére panaszkodott, de kiderült, hogy lopta a szolgáltatást. Emellett érkeztek elsőre hallásra furcsának tűnő, de később megalapozottnak bizonyuló panaszok is. Ilyen egy vidéki család esete, akik arra ébredtek, hogy autóval nem tudnak beállni az udvarra, mert az községi út javításakor az útépítők túl magasra és meredekre építették a bejáratot.

Kapcsolódók

Kimaradt?