Sepsiszentgyörgyi városháza: egy hiányzó csavar miatt sérült meg a mozgásparkban a kisgyerek

A felnőttek számára létesített mozgáspark egyik elemének csavarja kiesett a helyéről vagy szándékosan eltávolították, ez okozta annak a hétéves gyereknek a sérülését, akinek végül amputálni kellett egyik ujjbegyét – közölte szerdán a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. E szerint Ág utcai mozgáspark olyan fitnesz-eszközökből áll, amelyek elemei statikusak, viszont a hiányzó csavar miatt a meglazult elem a kisfiú ujját.

Mint arról beszámoltunk, az egyik sepsiszentgyörgyi mozgásparkban játék közben sérült meg egy hét éves kisfiú, akinek amputálni kellett ujjpercét. A Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője, Mircea Diacon közölte: a köztéri létesítmény nincs elkerítve a közelben lévő játszótértől és nem helyeztek el útmutatókat az erőgépek használatáról. A főfelügyelő jelentette az esetet a rendőrségnek is.

Az ügyben kiadott állásfoglalásában a létesítmény működtetője, Sepsiszentgyörgy önkormányzata sajnálatát fejezte ki a felnőttek számára kialakított mozgásparkban történt baleset miatt. Rámutattak, hogy a mozgáspark civil és önkormányzati összefogás eredményeként valósult meg 2014-ben. A területet és annak rendezését az önkormányzat biztosította, a mozgáspark eszközeit pedig egy jótékonysági kampány során összegyűjtött pénzből a Háromszéki Közösségi Alapítvány szerezte be.

A közlemény szerint a mozgásparkból hiányzó használati útmutató kihelyezését a polgármesteri hivatal pótolja, de felhívják a figyelmet, hogy a mozgáspark felnőttek számára készült, és nem használható játszótérként. A városháza munkatársai mind a játszóterek, mind a mozgásparkok állapotát rendszeresen ellenőrzi, az észlelt vagy jelzett hibákat folyamatosan javítja.

„Sajnáljuk azt, hogy egy pozitív kezdeményezés, mely az egészséges életmódot népszerűsíti városunkban, egy gyermek sérülésével végződött. A továbbiakban megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogyan lehetne a gyermekek elől zárttá tenni a hasonló, kizárólag felnőttek számára létrehozott fitneszparkokat”, fogalmaz közleményében a sepsiszentgyörgyi városháza.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?