Két személy meghalt az influenza miatt

Csütörtökig két személy halt meg az influenza miatt az országban - közölte az Országos Közegészségügyi Igazgatóság (INSP). 

A betegség szövődményeibe egy 37 éves Galac megyei, valamint egy 80 éves Dâmboviţa megyei nő halt bele. 

"Az első két halálesetet jegyezték az A típusú influenzavírus H3N2 altípusával történt megfertőződés miatt. A 37 éves nőnek korábban már voltak egészségügyi panaszai, és nem volt beoltva influenza ellen. A 80 éves nőnek is voltak orvosi előzményei, és szintén nem kapott influenza elleni oltást. Esetében fennáll a gyanú, hogy Olaszországban kapta el a betegséget" - írja az intézet honlapján. 

Az idézett forrás szerint 2016 december 26. és 2017 január 1. között országos szinten 326 influenzás megbetegedést jegyeztek, míg egy évvel korábban csupán 36 esetet regisztráltak ugyanebben az időszakban. 

2016 december 26. és 2017 január 1. között 12 súlyos akut légúti megbetegedést (SARI) észleltek, 11 esettel többet, mint az előző évben és nyolccal többet, mint egy héttel ezelőtt. 

Az egészségügyi minisztérium által szétosztott vakcinákkal január elsejéig 462.322 személyt oltottak be influenzás megbetegedés ellen - ismertette az INSP. 

Kapcsolódók

Kimaradt?