Dragnea azt állítja, hogy a PSD nem készül az igazságszolgáltatás leigázására

Azt az üzenetet közvetítették az elmúlt napokban Románia külképviseletei felé, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) az igazságszolgáltatás leigázására készül - nyilatkozta egy szerda esti televíziós műsorban Liviu Dragnea, hozzátéve, hogy egy jogállamban erről nem lehet szó.

A Realitatea Televízió állásfoglalást kért a szociáldemokrata pártelnöktől azokkal az információkkal kapcsolatban, amelyek szerint az új kormányzat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) visszaszorítását célozza, és akadályozni fogja a korrupcióellenes harcot.

„Hivatalosan és nem hivatalosan, formálisan és informálisan egyaránt azt az üzenetet közvetítik a nagykövetségek felé, hogy Romániára gazdasági visszaesés vár, hogy a kormányprogram nem reális (...), hogy a PSD leigázza az igazságszolgáltatást. Ilyesmiről szó sincs! Egy demokratikus államban mégis ki tudná ezt megtenni? Az más kérdés, hogy eddig is azt mondtam, és erre a továbbiakban is nagy hangsúlyt kívánok fektetni: a bíráknak függetleneknek és védetteknek kell lenniük” - fogalmazott Liviu Dragnea.

Kapcsolódók

Kimaradt?