Dragnea szerint nem halasztják el az adócsökkentést

Nem változtatnak az áfacsökkentésre, az oszlopadó és az üzemanyagra kivetett pótlólagos jövedéki adó eltörlésére vonatkozó jogszabályok érvénybe lépésének dátumán - jelentette ki kedden Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke. 

Kifejtette: a legelső törvénytervezet, amit szeretne, ha elfogadnának, az a jövedelemadó eltörlésére vonatkozik a 2 000 lejnél alacsonyabb nyugdíjak esetében. Hozzátette: nem változtatnak az áfacsökkentésre, az oszlopadó és az üzemanyagra kivetett pótlólagos jövedéki adó eltörlésére vonatkozó jogszabályok érvénybe lépésének dátumán. 

„Nem toljuk ki ezek érvénybe lépésének dátumát, azonban figyelemmel kísérjük, hogy az intézkedések által kedvezményezett cégek (üzemanyag, mobiltelefon, elektromos energia és gázszolgáltatás) úgy dolgoznak-e, hogy az emberek érezzék a szolgáltatások árának csökkenését. (...) Amivel nem értünk egyet, az az, hogy január 1-je után mindenki valamennyi jövedelme után egészségbiztosítási járulékot fizessen” - nyilatkozta a parlamentben Dragnea. 

A politikusnak „nincsenek információi” arról, hogy a parlament amnesztiatörvényt tervezne elfogadni. Az adótörvénykönyv változásaival, az adó- és illetékpolitikával, és az amnesztiával kapcsolatos kérdéseket a Nemzeti Liberális Párt vetette fel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?