Meghalt a Kinder-tojás feltalálója

A meglepetésajándékot tartalmazó csokitojás atyja csütörtök este, 83 évesen halt meg az észak-olaszországi Paviában. William Salice 1960-tól 2007-es nyugdíjazásáig dolgozott az olasz csokoládémágnás, Michele Ferrero jobbkezeként, aki szintén nem él már. Ő tavaly halt meg.

A húsvéti csokitojásba rejtett ajándék ötlete a hetvenes évek elején fogalmazódott meg Salice fejében, amikor az édességgyárban azon gondolkoztak, mit kellene gyártani a húsvéti csokitojás előállítására alkalmas gyártósoron, amelyet az év nagy részében egyszerűen nem tudtak kihasználni.

A Kinder Sorpresa (Meglepetés) azonnali és tartós sikert aratott. Négy évtized alatt több milliárd darabot adtak el belőle. A konszern azt állítja, havonta annyi csokitojást gyárt, amennyi elegendő lenne egy 400 ezer négyzetméteres tér befedésére.

"Az ötlet Michele Ferreróé, én csak a gyakorlati kivitelező voltam" - mondogatta szerényen William Salice, aki időközben olyan más sikertermékek megszületésénél is bábáskodott, mint a Ferrero Rocher, a Mon Chéri vagy a Pocket Coffee.

Salice a nyugdíjazásakor kapott 400 ezer euró jutalomból létrehozta a Color Your Life alapítványt, amely egy tengerparti iskolában segít 13-18 éves fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában.

Kapcsolódók

Kimaradt?