Korodi Attila: újabb magyarellenes törvény akadályoztunk meg a képviselőházban

Az RMDSZ-nek egy újabb magyarellenes törvényt sikerült megakadályoznia a képviselőházban - nyilatkozta Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője.

"25.000 lejre büntette volna a magyarokat Bogdan Diaconu a kisebbségi szimbólumokat tartalmazó zászlók használatáért abban a törvénykezdeményezésben, amelyet az RMDSZ elutasított. Egy újabb magyarellenes törvényt sikerült megakadályoznunk. A jogszabálytervezet előírta, hogy a közigazgatási egységek kizárólag a román zászlót használhatták volna" - mutatott rá Korodi Attila azt követően, hogy a parlament alsóháza végérvényesen elutasította a magyargyűlölő képviselő törvénykezdeményezését. 

"A parlament hitelét csak akkor tudjuk visszaadni, ha mindannyian megértik, hogy a kisebbségek szimbólumainak használata nem jelent veszélyt a román társadalomra, a nemzetállamra. Nekünk, képviselőknek azzal kell foglalkoznunk, hogy olyan törvényeket dolgozzunk ki, amelyek jobb megélhetést, biztonságosabb jövőt eredményeznek, nem pedig egymás ellehetetlenítését" - idézi a szövetség közleménye a Hargita megyei képviselőt. 

A kisebbségek szimbólumait tartalmazó zászlók betiltására vonatkozó törvénytervezetet előzőleg a szenátus is elutasította. A képviselőház volt a döntő fórum az ügyben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?