Magába olvasztotta a Külhoni Románok Pártját a PRU

Magába olvasztotta az Egységes Románia Párt (PRU) a Külhoni Románok Pártját (PRP) - közölték az AGERPRES hírügynökséggel a PRU képviselői. 

Közleményük szerint a Külhoni Románok Pártja hozzávetőleg 10 ezer tagot számlál, akik tíz hazai és 15 határon túli szervezetbe tömörültek.

Emanuel Sorin Cioacă, a PRP elnöke úgy nyilatkozott, pártjuk abból a célból alakult meg, hogy szócsöve legyen azoknak a külföldön élő román állampolgároknak, akik szeretnének hazatérni az országba, de erre nincs sok lehetőségük. „Az Egységes Románia Párttal közösen vissza fogjuk nyerni saját erőnkbe vetett hitünket, és ugynazon közös célért fognk dolgozni: Románia megreformálásáért” - jelentette ki Emanuel Sorin Cioacă.

Bogdan Diaconu, a PRU elnöke felhívást intézett a „valóban román” politikai alakulatokhoz, hogy csatlakozzanak az Egységes Románia Párthoz. „Örömmel tölt el, hogy barátaink a Külhoni Románok Pártjából a PRU-t választották” – nyilatkozott Diaconu, hozzátéve, hogy az általa vezetett formáció célja megakadályozni minden románellenes törekvést és előtérbe helyezni a román nép meghatározó értékeit. 

Kimaradt?