Videón üzent az egy hete eltűnt Sebastian Ghiță üzletember

A korrupcióellenes ügyészséget (DNA) támadja Sebastian Ghiță üzletember abban a videóüzenetben, amelyet a tulajdonában lévő România TV tett közzé szerdán délben.

A hírtelevízió közlése szerint a felvételt a hatóságok által keresett volt parlamenti képviselő eltűnése előtt, egy hete hagyta a szerkesztőségükben.

„A DNA a jelenlegi hatalmasságok és a külföldi érdekek eszköze a románok szavazatának megmásításában. A PSD elnökét, Liviu Dragneát folyamatosan fenyegették és zsarolták, hogy ne legyen miniszterelnök. Az ügyészek megpróbáltak ellene szóló feljelentéseket kicsikarni emberekből” – mondja az üzletember a felvételen.

Sebastian Ghiță szerint őt is megkereste egy „DNA-höz közeli ügyvéd” azzal a javaslattal, hogy tegyen feljelentést Dragnea ellen, mert így van még egy esélye megszabadulni az igazságszolgáltatástól. „Azt mondta, hogy ha tudok valami kompromittálót a Dragnea családjától, akkor megmentem a saját családomat az ügyészektől” – állítja az üzletember.

Mint ismert, a hatóságok egy hete próbálják előállítani a bűnvádi eljárás alatt lévő volt képviselőt, ám Sebastian Ghiță eltűnt. A Legfelsőbb Bíróság kedden elutasítottta a DNA kérését, hogy távollétében előzetes letartóztatási parancsot adjon ki az üzletember nevére. Jelenleg keresik ugyan, de nincs országosan nem körözik.

Állítólag az országban van

A rendőrség időközben belső vizsgálatot indított Sebastian Ghiță eltűnésének ügyében. Egy jelentés is készült, amelynek következtetései szerint nem a rendőrök mulasztása miatt veszett nyoma az üzletembernek. Közleménye szerint a rendőrség folytatja a vizsgálatokat a Sebastian Ghiţă nevére kiadott előállítási parancs teljesítése érdekében, de eszközeik és lehetőségeik korlátozottak azokhoz képest, amelyeket körözés alatt álló személyek esetében alkalmazhatna

Közölték azt is, hogy a határrendészet fokozta az ellenőrzéseket az átkelőknél, egyelőre azonban nincsenek arra utaló jelek, hogy Sebastian Ghiţă elhagyta volna az országot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?