Székelyföldi olvasóink is érzékelték az éjszakai földrengést

A készenléti felügyelőség információi szerint nem okozott anyagi károkat a szerdára virradóra, Brassó körzetében bekövetkezett erős földrengés. Ijedtséget azonban igen. Olvasóink beszámolói szerint a földmozgást Székelyföldön is érezni lehetett.

A Földfizikai Intézet adatai szerint a rengés erőssége a Richter-skála szerint 5,4 fokos intenzitású volt. Később ezt az adatot 5,3-as fokozatúra módosították. A földmozgás szerdára virradóra, 1 óra 22 perckor következett be.

Székelyföldi olvasóink arról számoltak be, hogy a rengést Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön is érezni lehetett. Egy negyedik emeleten lakó sepsiszentgyörgyi olvasónk le is filmezte ezeket a pillanatokat. „Épp holnapra készítettem elő a kamerám egy beltéri fotózásra, mivel külsős újságíróként is dolgozom, amikor volt annyi lélek jelenlétem hogy átkattintsam mozgó felvételre. Kedves kollégák, így rázott a negyedik emeleten” – írta portálunknak, mellékelve a videót.

A földrengés még jobban éreztette hatását Bukarestben. A fővárosiak is készítettek erről videókat.

A földrengés epicentruma a Vrancea megyei Nerejutól 8 kilométerre nyugatra, 97 kilométer mélyen volt. A földrengést érezni lehetett Bukarestben, a Moldovai Köztársaságban, a Kárpát-kanyarban, Székelyföld délkeleti részén, valamint Bulgáriában is.

A legutóbbi, a Richter-skála szerinti 5-ös fokozatot meghaladó földrengés szeptember 24-én volt Romániában, az akkori földmozgást szintén érezni lehetett a a Moldovai Köztársaságban.

Kapcsolódók

Kimaradt?