Részletek derültek ki Benedek Orsolya halálának körülményeiről

Ügyészségi források szerint a kedvese ölhette meg a szombaton holtan talált marosvásárhelyi orvosnőt. A 27 éves fiatal Benedek Orsolya holttestét a Koronkán bérelt házának kútjába dobta.

A Koronkán holtan talált marosvásárhelyi orvosnő kedvese volt az a 27 éves fiatal, akit szombat reggel emberrablás és gyilkosság gyanújával őrizetbe vettek a hatóságok. Az Observator TV információi szerint Benedek Orsolya holttestét a községben bérelt házának kútjába dobta.

A fiatalembert meg nem erősített hírek szerint Bara Barnának hívták, és nemrégiben költözött Koronkára. A szomszédok az Observator TV-nek elmondták: nős, egy gyermek apja, ám felesége elköltözött tőle. Azóta a koronkai házban többször is látták a helybéliek Benedek Orsolyát.

Állítólag nem szándékos emberölés történt: a férfi összeveszett az orvosnővel, és megütötte. Benedek Orsolya az ütés erejétől leesett, majd belehalt a sérüléseibe. A holttestet a nyomozók a Koronkán bérelt ház kútjában találták meg szombat hajnalban egy házkutatás során. A fiatalembert eredetileg csak emberrablással gyanúsították, miután az ügyészek kiderítették, hogy köze lehet az orvosnő eltűnéséhez.

A nyomozókat vélhetően egy térfigyelő kamera felvétele vezette a gyanúsítotthoz. Ez rögzítette, amint Benedek Orsolya beszáll egy furgonba vasárnap este 20.30 körül a marosvásárhelyi Auchan City parkolójában. A felvétel szerint az orvosnő önként szállt be a járműbe, a saját gépkocsiját pedig a bevásárlóközpont parkolójában hagyta. Az nem világos még, hogy a furgon a kedveséé volt-e.

Benedek Orsolya feltételezett gyilkosának előzetes letartóztatásáról vasárnap dönt a Marosvásárhelyi Törvényszék.

Kapcsolódók

Kimaradt?