Egyre rejtélyesebb a marosvásárhelyi magyar orvosnő eltűnése

Országosan körözik a vasárnap eltűnt marosvásárhelyi magyar orvosnőt. Hozzátartozói azonban arra kérték a rendőrséget, ne hozzon nyilvánosságra új információkat Benedek Orsolyával kapcsolatban – nyilatkozta szerdán a Maszolnak Andreea Pop, a Maros megyei rendőrség szóvivője.

Mint megírtuk, az orvosnőt vasárnap este, az Auchan City bevásárlóközpont parkolójában látták utoljára. Az Antena1 úgy tudja, hogy a térfigyelő kamerák felvételei szerint Benedek Orsolya itt egy furgonban szállt be. Autóját később megtalálták a parkolóban.

Azt nem tudni, hogy ki ült még a rejtélyes furgonban, és mi volt a jármű úticélja. Sajtóértesülések szerint az orvosnő mobiltelefonja Jedd környékén adott le jelet utoljára, azóta ki van kapcsolva. A Facebook-oldalán megosztott információk szerint környezetének arról nincs tudomása, hogy Benedek Orsolya depressziós lett volna. 

Portálunk felvette a kapcsolatot Benedek Orsolya egyik közeli barátnőjével, aki szintén a család kérésére hivatkozva azt mondta: nem adhat ki információkat az orvosnőről. "Ha lesznek új információk, ezeket posztoljuk a Faceboook-oldalára" – jelentette ki.

A Maros megyei rendőrség szóvivője, Andreea Pop a Maszolnak csak annyit tudott megerősíteni, hogy az orvosnőt jelenleg országosan körözik, buszpályaudvarokon, vasútállomásokon is keresik. További információkkal azonban nem kívánt szolgálni. „Ha vannak is új információk, ezeket nem oszthatom meg a sajtóval. Ez a család határozott kérése volt” – magyarázta a szóvivő.

A közösségi oldalakon nagyon sokan megosztották már Benedek Orsolya fényképét. Az orvosnő a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem lektora is, korábban a SMURD önkéntese is volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?