Holtan találták a marosvásárhelyi magyar orvosnőt

FRISSÍTVE: Holtan találták szombat reggel az egy hete eltűnt marosvásárhelyi orvosnőt Koronkán. A gyanú szerint egy 27 éves fiatalember elrabolta, majd megölte Benedek Orsolyát.

Őrizetbe vett szombat reggel a Maros megyei rendőrség egy 27 éves koronkai fiatalembert, aki a gyanú szerint elrabolta majd megölte az egy hete eltűnt marosvásárhelyi orvosnőt. Benedek Orsolya holttestét egy házkutatás során megtalálták a lakásán – tudtuk meg a Maros megyei rendőrség szóvivőjének helyettesétől.

Carmen Frandes elmondta, eredetileg csak emberrablással gyanúsították a 27 éves fiatalt. A hajnali órákban azonban házkutatást tartottak a koronkai lakásán, és előkerült Benedek Orsolya holtteste. A fiatalembert így most gyilkossággal is gyanúsítják. Huszonnégy órára őrizetbe vették, a bíróság vasárnap dönt az előzetes letartóztatásáról.

A szóvivő kérdésünkre nem erősítette meg azokat a sajtóértesüléseket, miszerint az orvosnő holttestét  a feltételezett gyilkosa elásta a háza udvarán. "Csak annyit tudok megerősíteni, hogy a holttestet a ház területén találtuk meg. Ez jelenthet udvart, kutat, bármit" – magyarázta. Hozzátette, további részletekkel nem tud szolgálni, a rendőrség hamarosan közleményt ad ki az ügyben.

FRISSÍTÉS: Az ügyben kiadott rendőrségi közlemény nem tartalmaz információkat arról, milyen szálak vezették el a nyomozókat a koronkai fiatalhoz. Csak az derül ki belőle, hogy hivatalosan pénteken gyanúsították meg emberrablással. Utóbb az ügyészek kérésére a marosvásárhelyi törvényszék engedélyt adott a házkutatásra. Benedek Orsolya halálának okairól törvényszéki orvostani jelentés készül.

Mint korábban írtuk, a 32 éves orvosnőt vasárnap este 20.30 körül, az Auchan City bevásárlóközpont parkolójában látták utoljára. A térfigyelő kamerák felvételei szerint Benedek Orsolya itt egy furgonban szállt be. Autóját később megtalálták a parkolóban. Azt nem lehetett tudni, hogy ki ült még a rejtélyes furgonban, és mi volt a jármű úticélja. Sajtóértesülések szerint az orvosnő mobiltelefonja Jedd környékén adott le jelet utoljára, azóta ki volt kapcsolva. 

Benedek Orsolyát egész héten nagy erőkkel kereste a rendőrség, országosan körözték. A család kérésére a rendőrség hírzárlatot rendelt el, a nyomozás részleteiről nem tájékoztatták a sajtót. Az orvosnő a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház aneszteziológia és intenzív terápia részlegén dolgozott, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem adjunktusa is volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?