Dacian Cioloș mérlegeli a PNL-tagságot

Foglalkoztatja annak gondolata, hogy tisztséget vállaljon a Nemzeti Liberális Pártban (PNL), de nem hozott még döntést ez ügyben, mert egyelőre sokkal fontosabb számára a parlamenti többség megteremtése - jelentette ki a kormányfő a Realitatea TV csütörtök esti műsorában. 

Dacian Cioloş úgy fogalmazott: Most az a fontos számára, hogy a PNL és az USR együtt parlamenti többséget érjen el, hogy kormányt alakíthasson, és hogy politikai támogatottságot élvezzenek azok a projektek, amelyeket ebben az évben megfogalmazott. 

A kormányfő felidézte, hogy eleinte nem érezte otthonosan magát a politikában, tétovázva fogadta az államfő felkérését, később pedig megértette, hogy bizonyos fontos reformokat csak a politikai többség támogatásával lehet meghozni. 

„Igen, politikai többségre van szükségem, amely becsületes legyen és ugyanazon elvek alapján működjön, mint én magam” - jelentette ki a kormányfő, hozzátéve, hogy noha a PNL-ben sem működik minden tökéletesen, ő bízik abban, hogy együtt, lépésenként, meg fogják valósítani a párt reformját. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?