Szavazásra buzdítja a református híveket Csűry István püspök

A december 11-i választásokon való részvételre kéri a híveket szerdai körlevelében Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke.

„Újra veszélyben érezzük iskoláink, intézményeink sorsát. Szükséges tehát hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a választásokon való részvételünk, és ezáltal nemcsak érdekeink érvényre juttatása, hanem a már kivívott  jogaink védelme is” – írja az egyházi vezető.

A püspök arra kéri a híveket, hogy minél nagyobb arányban vegyenek részt a soron következő választáson. „A részvétel nem egyszerűen személyes ügy, hanem közösségi védelmi rendszerünk is, amellyel meghatározhatjuk az elkövetkező időszakot. Fontos tehát, hogy értsük az idők jeleit és akkor, amikor cselekedni kell, ne hátráljunk meg, hanem bátran és felelősen képviseljük és vállaljuk Istentől kapott jogunkat és kötelességünket” – olvasható a körlevélben.

Mint ismert, a vasárnapi parlamenti választásokon történő részvételre kérte körlevelében a keresztény híveket Jakubinyi György római katolikus érsek és Adorjáni Dezső Zoltán, az evangélikus-lutheránus egyház püspöke is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?