Negyvenezer háztartásba jutott el a Kolozs megyei RMDSZ üzenete

Nyelvi jogokról, a fiatalok elvándorlásáról, a csíksomlyói búcsúról esett szó a Kolozs megyei RMDSZ kampányzáró sajtótájékoztatóján szerdán, ahol a szövetség képviselőjelöltjei és szenátorjelöltje összegezték a fontosabb, felvállalt ügyeket.

Csoma Botond megyei elnök elmondta, az elmúlt egy hónapban pontosan felmérhették, hogyan kell képviselniük a Kolozs megyei magyarságot Bukarestben. A képviselőjelölt felhívta a figyelmet a többnyelvűség kérdésére, a minőségi magyar oktatás fontosságára, illetve arra, hogy a vidék leszakadása ellen fel kell lépni.

„Amikor bejelentettem augusztusban, hogy indulok, azt mondtam, hogy elegem van. Most még inkább elegem van” – fogalmazott Hegedüs Csilla képviselőjelölt. Horváth Anna alpolgármester ügyéről, a fiatalok elvándorlásáról, a csíksomlyói búcsú a UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára kerülésének gáncsolásáról beszélt.

László Attila szenátorjelölt felhívta a figyelmet: a földek tulajdonviszonyát 2020-ig rendezni kell, mert a visszaszolgáltatások nem minden esetben valósultak meg. A szövetség programjában éppen ezért fogalmazták meg, hogy etikus országban kellene élnünk, amelyben a törvények mindenkire érvényesek – hangzott el.

A megyében közel 40 ezer háztartáshoz jutották el a szövetség üzenetét nyolcvan önkéntes segítségével, és 160 ezer szóróanyagot osztottak szét, amelyeken az eddigi eredményeket és a terveket ismertették a választópolgárokkal – mondta el Antal Géza kampányfőnök, a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?