Székelyföldön veszélyességi pótlékot kapnak a belügyi alkalmazottak?

A székelyföldi megyékben még mindig kapnak „veszélyességi pótlékot” a rendőrök és csendőrök, erre enged következtetni Horia Grama Kovászna megyei szociáldemokrata pártelnök, képviselőjelölt egy napokban elhangzott televíziós interjúja, hívta fel a figyelmet Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere hétfői sajtótájékoztatón lejátszotta a Digi 24 televízió egy kampányműsorának részletét, amelyben Horia Grama szociáldemokrata politikus arról beszélt, hogy Háromszéken hiány van román tanárokból, amit szerinte úgy lehetne orvosolni, hogy a Kovászna és Hargita megyei pedagógusoknak is 25 százalékos bérpótlékot adnának, ahogyan azt kapják az ott dolgozó rendőrök és csendőrök is.

Antal Árpád kifejtette: mindig sejtették, hogy a székely megyékben plusz pénzt kapnak a rendőrök és csendőrök. Ezt ugyan nincs lehetőség ellenőrizni, de Horia Grama erre vonatkozó nyilatkozata sokatmondó. A sepsiszentgyörgyi polgármester szerint vélhetően azért sem találnak román partnereket akik támogatnák Székelyföld autonómiájának ügyét, mert sok román ember számára ez azt jelentené, hogy elveszíti fizetése 25 százalékát, amit pótlékként kap. 

Kapcsolódók

Kimaradt?