Presser Gábor vs. Kanye West: újabb fordulat

Kanye West a Gyöngyhajú lány-per Los Angelesbe helyezését kérte, mielőtt kórházba szállították volna, írja a Daily Mail. A pert májusban indította az amerikai énekes ellen Presser Gábor, a Gyöngyhajú lány engedély nélküli felhasználásáért.

A rapper és a Sony Music azzal az indokkal kérte november 11-én a per helyszínének megváltoztatását, hogy a legtöbb érintett Los Angeles-ben él, és az áthelyezés megkönnyítené számukra, hogy részt vegyenek az eljárásban. Presser Gábor szerint az áthelyezési kérelem célja az ő ellehetetlenítése, ugyanis számára anyagi, időbeli és egészségügyi terhekkel járna Los Angelesbe utazni, míg Kanye West és a kiadói számára ez nem jelentene nehézséget, hiszen mindannyiuknak vannak üzleti érdekei New Yorkban, a per eredeti helyszínén.„Másrészt én sikeres dalszerző vagyok magyar mércével mérve, de az anyagi helyzetem nem hasonlítható össze West úréval. Igazságtalan lenne, ha az alperesek felhasználnák anyagi fölényüket, hogy megfosszanak attól a lehetőségtől, hogy ezen a bíróságon keressek elégtételt”- tette hozzá.

Presser Gábor 2,5 millió dollárra perelte be Kanye Westet, mert szerinte a rapper New Slaves című 2013-as számában engedély nélkül használta fel a Gyöngyhajú lányt. Kanye West ezzel szemben azt állítja, hogy engedélyt kapott a magyar rocksztártól. A TMZ májusban azt írta, hogy Kanye küldött Pressernek tízezer dollárt, de ezt a csekket Presser ki se váltotta, szerződést pedig nem írtak alá a felek a dal felhasználásáról.

Az 1969-es Omega-sláger 1 perc 26 másodperce szerepel a New Slaves című dalban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?