A kínos botrányba keveredő Kanye West lemondta turnéját

Váratlanul lemondta turnéja összes hátralévő koncertjét Kanye West rapper, akinek szombat esti sacramentói koncertje botrányba fulladt, vasárnap esti fellépését pedig egy Los Angeles melletti helyszínen már meg sem tartotta.

A Live Nation koncertszervező iroda hétfőn minden indoklás nélkül jelentette be, hogy az amerikai zenész Saint Pablo nevű turnéjának hátralévő részét nem tartják meg, és a megvásárolt jegyek árát visszatérítik. A rappernek összesen 21 koncertje marad el, ezeket december 31-ig tartotta volna meg.

A szombati sacramentói koncert közönsége fél órával kevesebbet kapott a show-ból, mert a dühkitöréseiről ismert rapper hirtelen politizálni kezdett, amelyben Hillary Clinton demokrata párti politikust és más hírességeket szidalmazott, majd levonult a színpadról.

"Ez egy új világ. Az érzelmek számítanak. És te tudod, miért. A középnyugati államok lakói éreztek valamit, és most megmutatták neked, mit éreztek. Az érzelmek a fontosak" – üzente Donald Trump megválasztott elnöknek a 39 éves énekes.

Dühödt beszédében az amerikai médiát és zenésztársait sem kímélte a rapper, szidta többek között Beyoncét és Jay-Z-t, majd tíz perc beszéd után levonult a színpadról, pedig a koncert még fél órán át tartott volna – mesélték a rajongók, akik részt vettek a szombat esti eseményen.

A Sacramento Bee című helyi lap szerint a szervező megígérte, hogy visszafizeti a belépőjegyek teljes árát. A kiszámíthatatlan rapper egy vasárnapra tervezett koncertjét minden indok nélkül lemondta. Kanye West múlt héten azzal került be a hírekbe, hogy San José-i koncertjén kifütyülték, mert Donald Trumpot támogató kijelentéseket tett a színpadon. Tavaly azt mondta, hogy 2020-ban maga is indul elnökjelöltként.

Címlapi illusztrációnk forrása: Time

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?