A vidék is jelentse Erdély jövőjét! – Szentegyházán jártak RMDSZ-jelöltek

Pénteken, Szentegyházán a kultúrotthonban fogadták Udvarhelyszék képviselőjelöltjeit, Sebestyén Csabát és Benedek Zakariást, miután egy gazdafórumon is részt vettek, ahol a falubeliekkel közösen Erdély és a vidék jövőjéről beszélgettek. Hargita megye tanácsának alelnöke, Bíró Barna Botond is elkísérte a küldöttséget, aki a fórumon kiemelte, a falusi értékek és a családi gazdaságok az elkövetkezendőkben jelentős erőt képviselnek majd, ennek hasznát pedig a város is érezni fogja.

A falufórumon az alelnök hangsúlyozta, idén a Szövetség égisze alatt összefogtak a politikai erők, közös listát indítottak, mert úgy érezték, erre van szüksége az erdélyi magyarságnak. Közösségi igény hozta létre a listát, és egy erős parlamenti képviselet pedig egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb jövő biztosítéka.

 „Olyan Erdélyt akarunk építeni, ahol a falusi élet nem csak a jobb levegőt jelenti, de a jólétet és a gyarapodást is. Közösségünk boldogulása szempontjából fontos, hogy falvakon élők életkörülményei javuljanak. Az RMDSZ programja pedig bátran szembenéz ezzel a problémával.” – hangsúlyozta Benedek Zakariás képviselőjelölt. Meglátása szerint a következő négy évben azon kell dolgozni, hogy a falusi gazdaságok a közösség gazdasági életének motorjává váljanak és a vidéken élők életlehetőségei érdemben javuljanak. „Ezért kell december 11-én elmenni szavazni!” – fogalmazott.

Ismeri a szentegyházi gazdák gondjait, és az erdélyi agráriumot érintő kérdésekben gyakran tanácskozik velük, vallotta Sebestyén Csaba, aki mint a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnöke arra fókuszál, hogy miként lehetne felgyorsítani a támogatások célba jutását, illetve arra biztatja a falusiakat, hogy minél többen vegyenek részt mezőgazdasági pályázatokban, mert termelni megélhetési forrást jelent. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?