Rakodógép okozta a halálos munkabalesetet a Schweighofer rétyi gyárában

Rakodógép okozta a Holzindustrie Schweighofer fafeldolgozó üzemében szerencsétlenül járt 19 éves fiatalember halálát a Kovászna Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség első jelentése szerint.

Dumitru Marinescu főfelügyelő-helyettes kedden az Agerprest arról tájékoztatta, hogy a fiatalember egy farakás és egy nagy rakodógép közé szorult, a gép nyomta halálra.

„A kivizsgálásnak még nincs vége, de nagyvonalakban körvonalazódott már, hogy mi történt: az áldozat leszállt a munkagépéről, hogy helyére tegyen néhány földre esett fadarabot, amikor egy másik rakodógép hátulsó vége és a farakás közé préselődött (...) A gép vezetője rögtön megállt, hogy elsősegélyben részesítse, és amikor a mentő megérkezett, még volt pulzusa, de már nem lehetett megmenteni” - részletezte a főfelügyelő-helyettes, hozzátéve, hogy minden kétséget kizáróan munkabaleset történt.

Dumitru Marinescu azt is elmondta: a fiatalember zágoni volt, munkatársai pedig csak jót tudtak mondtak róla, szerintük „szorgalmas és komoly fiú volt”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?