Meghalt egy fiatal a Schweighofer rétyi gyárában

Tizenkilenc éves fiatalember halálát okozó balesetet vizsgál ki a Kovászna megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség a Holzindustrie Schweighofer rétyi gyárában.

Dumitru Marinescu főfelügyelő-helyettes hétfőn arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a nap folyamán szakértői csoport a helyszínen vizsgálja ki az elmúlt hét végén történt baleset körülményeit. Információi szerint a 19 éves fiatalember sepsiszentgyörgyi illetőségű volt, és legálisan dolgozott az üzemben.

A Holzindustrie Schweighofer közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben „szerencsétlen incidensnek” nevezte a balesetet. Tájékoztatásuk szerint a baleset után az összes illetékes hatóságot értesítették: a rendőrséget, a készenléti felügyelőséget és a munkaügyi felügyelőséget is, támogatást biztosítva számukra a kivizsgálás folyamatában.

„A Holzindustrie Schweighofer elkötelezett védelmezője a munkahelyi biztonságnak, az alkalmazottak testi és lelki épségének”, írja a közlemény, hozzátéve, hogy az alkalmazottak biztonságára az egészségbiztosításon túl a munkavédelmi felszerelés és az időszakos kötelező felkészítések révén is gondot fordítanak. Mindent megtesznek a nemkívánatos események körülményeinek kiderítése és jövőbeni megakadályozása érdekében - olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?