Brutális kegyetlenséggel vertek agyon egy háromszéki asszonyt

Vasdoronggal verte szét a gyanú szerint egy háromszéki asszony fejét az a férfi, aki korábban ugyancsak gyilkosság miatt ült börtönben. A Kovászna megyei ügyészség hétfőn 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a lemhényi D. Attilát.

A vádhatóság szerint a gyanúsított szerdán brutálisan meggyilkolt egy helybéli 40 éves, négygyerekes asszonyt, majd elmenekült. A háromszéki rendőrök több napos nyomozás után a hét végén fogták el a férfit, miután telefonbeszélgetései alapján beazonosították tartózkodási helyét. 

Alina Comăniţă, a Kovászna megyei ügyészség szóvivője közleményben arról tájékoztatott, hogy a gyanúsított október 19-én, lemhényi otthonában kereste fel a 40 éves asszonyt, aki egyedül tartózkodott a házban. Az áldozat ismerte támadóját, mivel korábban a férfi több ízben is adományozott számára élelmiszert és pénzt, közölte az ügyészség.

Értesülésünk szerint D. Attila ez alkalommal is ajándékkal érkezett az asszonyhoz, segített neki a háztartási munkák elvégzésében, majd „fizetséget” követelt. Mivel visszautasították, felkapott egy vascsövet, és letaglózta áldozatát, majd miután a nő földre esett, szétverte fejét a kezében lévő tárggyal.  Az asszony vérbe fagyott holttestét később kisgyerekükkel hazatérő élettársa találta meg. A gyanúsított elmenekült, de elfogták, és hétfőn a Kovászna megyei törvényszék 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte. 

Az ügyészségi szóvivő elmondta, hogy D. Attila visszaeső, hiszen 2004-ben ugyancsak gyilkosság miatt ítélték 15 év börtönbüntetésre, de négy évvel korábban, 2014-ben feltételesen szabadlábra helyezték. Mint kiderült, a korábbi gyilkosságát is hasonló módon követte el, akkor egy deszkával verte szét ívócimborája fejét.

Kapcsolódók

Kimaradt?