Székelyföldi sportoló diákok baleseteztek Budapesten

Több jármű ütközött vasárnap reggel a Budapesten a ferihegyi gyorsforgalmi úton, a balesetben nyolcan megsérültek. A balesetezett járművek között van a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub busza is, amelyik székelyföldi diákokat szállított hazafelé.

Két autó ütközött frontálisan, de két másik jármű, köztük egy kisméretű autóbusz is részese volt a balesetnek. Az egyik személyautóból a tűzoltóknak kellett kivágniuk a sérültet. A középkorú férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A balesetezett busz a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub sportolóit szállította haza egy birkozótornáról, amikor a ferihegyi gyorsforgalmi úton egy szemből érkező kisautó előzni kezdett és frontálisan ütközött járművel.

A buszon 15 sportoló volt, ebből heten könnyebb sérüléseket szenvedtek. A sportklub igazgatója úgy tudja, hogy egyikük agyrázkódás gyanújával kórházban maradt. A többieknek már kaptak egy másik buszt, amelyikkel hazafele tartanak. Súlyos állapotban van ugyanakkor a buszuk sofőrje, medencecsont-töréssel szállították kórháza. „A jármű motorja teljesen hátracsúszott a sofőrfülkébe” – magyarázta Bakó Lajos.

Mint elmondta: a szerencsétlenség helyszínére egyik Budapesten dolgozó szülő, valamint a budapesti birkózó ismerőseik is kisiettek segíteni.

Bakó Lajos azt nyilatkozta: a balesetezett buszon a sportklub három korosztályba tartozó birkózói utaztak ötödiktől tízedik osztályig.

„A napokban nekünk is ki kell utazni, hogy megnézzük mi lesz a busszal és a kártérítéshez szükséges papírmunkát is megoldjuk” – közölte a sportiskola igazgatója.  

 

Kapcsolódók

Kimaradt?