FRISSÍTVE: Három személy meghalt, miután gépkocsijukkal lezuhantak egy hídról Uzonnál

FRISSÍTVE: Három személy meghalt, egy súlyosan megsérült, miután autóval lezuhantak egy hídról a háromszéki Uzon határában. Marius Tolvaj, a Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője közlése szerint a Galac megyében bejegyzett járműben négy idős személy utazott.

Átutazóban voltak Kovászna megyén, amikor pénteken 13 órakor Uzon község közelében autójuk kisodródott az úttestről, és lezuhantak egy hídról. Marius Tolvaj tájékoztatása szerint a baleset helyszínére egy SMURD rohammentő és három mentőkocsi vonult ki, de Brassó megyéből is érkezett egy mentőautó a sérültek segítségére.

A Készenléti Felügyelőség szakemberei kiemelték a sérülteket az autóból, amely annyira megrongálódott, hogy az anyósülésen utazó férfit feszítő-vágó segítségével kellett kiemelni a roncsból. A mentősök elsősegélyben részesítették a sérülteket, de minden igyekezetük ellenére az autó első ülésein utazó férfiakat nem sikerült újraéleszteni, életüket veszítették.

A hátsó ülésen utazó idős férfiakat a Brassó Megyei Sürgősségi Kórházba szállították, közölte Marius Tolvaj. A háromszéki rendőrség vizsgálja a baleset okait.

FRISSÍTÉS: A baleset harmadik, 82 éves sérültje is életét veszítette. A férfit a brassói sürgősségi kórházba szállítottak, de életét nem sikerült megmenteni – számolt be Marius Tolvaj. A baleset egyetlen túlélője a jármű 69 éves vezetője. A rendőrség szerint a sofőr a fáradtság miatt veszítette el uralmát az autó fölött, kisodródott az úttestről és a hídról a mélybe zuhant. Háromszéken idén 63 súlyos közúti baleset történt, amelyek során 20-an életüket veszítették, 57-en súlyosan-, és 35-en könnyebben sérültek.

Kapcsolódók

Kimaradt?