Hamarosan megkezdheti működését az ellopott javak visszaszerzésével foglalkozó ügynökség

Ahhoz, hogy az igazságszolgáltatást befejezettnek tekinthessük, szükség van arra, hogy visszaszerezzük a törvénytelenül eltulajdonított javakat - jelentette ki csütörtökön Dacian Cioloş miniszterelnök. 

"Azért tarjuk fontosnak egy törvénytelenül eltulajdonított javak visszaszerzésével foglalkozó ügynökség működtetését, mert enélkül nem teljes az igazságszolgáltatás. Ahhoz, hogy az igazságszolgáltatás hiteles és befejezett legyen, ahhoz nem csak a büntetés kiszabására van szükség, hanem arra is, hogy visszaszerezzük a törvénytelenül megszerzett javakat" - jelentette ki Dacian Cioloş, a követelések behajtására szakosodott irodák páneurópai konferenciájának megnyitóján, amelyet Bukarestben tartanak az Európai Bizottság és az igazságügyi minisztérium szervezésében. 

A miniszterelnök szerint "az ügynökség papíron hosszabb ideje létezik", de még nem kezdte el működését. 

Cioloş emlékeztetett: Raluca Prună igazságügyminiszter vállalta, hogy ennek a kormánynak a mandátuma alatt elkezdi működését az intézmény. 

Cioloş ugyanakkor elmondta: a közügyi minisztérium jelentése szerint "több mint félmilliárd euró értékben van zárolt vagyon", amit vissza kell szereznie a kincstárnak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?