A kormányfő nem akar megválni az igazságügyi minisztertől

Tudomásul vette Dacian Cioloş kormányfő, hogy a képviselőház megszavazta a Raluca Prună igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt, de azon az állásponton van, hogy a miniszternek folytatnia kell munkáját - nyilatkozta a kormányszóvivő.

Liviu Iolu szerint a miniszterelnök úgy véli, azért hívták a parlamentbe a tárcavezetőt, hogy tisztázza bizonyos kijelentéseit, nem pedig azért, mert érdemi kifogásaik lennének a honatyáknak Raluca Prună munkájával kapcsolatban.

"A kormányfő szerint Raluca Prunán nem azt kérték számon, amit miniszterként tett vagy nem tett, hanem azt, amit mondott. Az igazságügyi tárca által felvállalt célkitűzések tekintetében nem fogalmaztak meg érdemi kifogásokat. Ezért a kormányfő úgy ítéli meg, hogy a miniszternek folytatnia kell tevékenységét, a továbbiakban is az igazságügyi tárca élén kell maradnia" - fogalmaz sajtónyilatkozatában a kormányszóvivő.

A képviselőház 155 támogató szavazattal elfogadta kedden az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. A képviselők közül hatvanan nem voksoltak. A hazugság is ölhet címet viselő egyszerű indítványról múlt kedden tárgyaltak a képviselők.

Az indítványt előterjesztő Szociáldemokrata Párt az igazságügyi tárcavezető lemondását kérte. A miniszter azon nyilatkozatát kifogásolják, amelyben azt mondta, hazudott az Emberi Jogok Európai Bíróságán, amikor a hazai fogvatartási intézetek számára kiutalt alapokról kérdezték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?