Kigyúltak a csillagok a szegényekért

Marosvásárhelyen körülbelül 900 ember gyűlt össze a Színház téren, hogy gyertyát gyújtson és adományozzon a szegények javára. Az adományokból a Caritas az anyagilag hátrányos családoknak vásárol alapélelmiszert, ezzel szeretnék számukra szebbé tenni a karácsonyi ünnepet.

Marosvásárhelyen kívül idén Petrozsényben, Marosszentgyörgyön, Erdőszentgyörgyön, Szovátán, Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Csíkszeredában, Karcfalván, Gyergyószentmiklóson, Gyergyóalfaluban, Sepsiszentgyörgyön, Bereckben, Gyergyóditróban, Gyergyóremetén és Maroshévízen szervezett a Caritas gyertyagyűjtést. Ahogy a szervezők elmondták, ezeken a településeken több mint ötezren vettek részt a jótékonysági akciókon és több mint 40 ezer lej gyűlt össze. Az adományokból több nehéz sorsú család és idős ember részére készítenek élelmiszercsomagokat, hogy szebbé tegyék karácsonyi ünnepüket, enyhítsék gondjaikat.

Célkitűzéseikből adódóan hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szociális, szegénységi problémákat enyhítő programjaik mellett hasonló rendezvényekkel is felhívjak az emberek figyelmét a nehezebb körülmények között élő embertársaikra. Marosvásárhelyen tavaly összesen 7911 lejt adományoztak, amiből családok, szegények asztalára jutott élelem az ünnepek előtt.

Idén is hasonlóak a szándékaik, szeretnének még több emberen segíteni, hogy bár egy kis időre elfelejtsék a mindennapi betevő megszerzésével járó gondot. Az idén több mint nyolcezer lejt gyűlt össze Marosvásárhelyen. Az eseményen fellépett Koszika és a Hotshots együttes, jó hangulatot teremtve a Színház téren.

Petrozsényben 2.741 lej gyűlt össze 450 résztvevőtől, Marosszentgyörgyön százötvenen vettek részt és 1.642 lejt adományoztak, Erdőszentgyörgyön 1.373, Szovátán 5.501 lej, Székelyudvarhelyen 3.984 lei, Székelykeresztúron 1.265 lej, Csíkszeredában 4.495 lej, Karcfalván 920 lej, Gyergyószentmiklóson 1.832 lej, Gyergyóalfaluban 3.163 lej, Sepsiszentgyörgyön 1.746 lej, Bereckben 1.361 lej, Gyergyóditróban 1.265 lej, Gyergyóremetén 1.380 lej gyűlt össze.

Kapcsolódók

Kimaradt?