Bocsánatkérésre szólította fel az RMDSZ-frakció Dorin Floreát

Nyílt levélben bocsánatkérésre szólította fel a marosvásárhelyi önkormányzat RMDSZ-frakciója Dorin Florea polgármestert, amiért alpári hangnemben beszélt a városházi beosztottjaival és megtiltotta nekik, hogy szóba álljanak a helyi tanácsosokkal.

Az elöljáró magatartását az Inmures.ro portál leplezte le, amely hangfelvételt tett közzé a hétfői városházi operatív gyűlésről. A tanácskozáson Dorin Florea ordítozva megtiltja, hogy az alkalmazottak munkaidőben szóba álljanak a tanácsosokkal. A polgármester többek között szemétnek, semmirekellő csavargóknak nevezi a tanácsosokat, akik benyitnak az irodákba és adatokat kérnek.

Az RMDSZ nyílt levele szerint Dorin Florea viselkedése nem méltó egy polgármesterhez. „Egy város vezetőnek nem sértegetnie, megaláznia kellene munkatársait, hanem saját munkája révén példát mutatnia. Eddig is tudtuk, de most már bizonyosságot nyert, hogy ez az Ön valódi arca, nem az, amit a különböző újságok hasábjain fizetett hirdetésekben olvashatunk” – olvasható az állásfoglalásban.

A levélben az RMDSZ felszólítja Floreát, kérjen elnézést a marosvásárhelyiektől, mert magatartásával nemcsak a tanácsosokat és közvetlen munkatársait, hanem azokat a választókat is megalázta, akik a tanácsosokat szavazataik révén a közérdek képviseletével bíztak meg.

„Legyen tekintettel a marosvásárhelyiek méltóságára!” – zárul a Novák Zoltán Csaba tanácsos által aláírt nyílt levél.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?