Jövő kedden szavaznak a honatyák Elena Udrea mentelmi jogáról

A képviselőház jogi bizottsága hétfőn tárgyalja a legfőbb ügyész kérését, hogy eljárást indítsanak Elena Udrea ellen, a plénum kedden szavaz az ügyről - döntötte el az alsóház állandó bizottsága. 

A plénum golyós módszerrel, tikos szavazással hoz döntést az ügyben - közölte Marcel Ciolacu, az alsóház jegyzője. Hozzátette: Elena Udreát kétrendbeli vesztegetésre való felbujtással vádolják, az iratok 13, egyenkét átlagosan 200 oldalas kötetet tesznek ki. 

Augustin Lazăr főügyész kedden küldte meg a képviselőháznak az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kérését, hogy a 2009-es választási kampányban elkövetett kétrendbeli vesztegetésre való felbujtás gyanújával engedélyezzék eljárás kezdeményezését Elena Udrea volt turisztikai miniszter ellen. 

A DNA közleménye szerint Elena Udrea felbújtására Gheorghe Nastasia, a turisztikai minisztérium főtitkára és Victor Tarhon, a Tulcea Megyei Tanács elnöke azt kérték több üzletembertől, akikkel a tárca illetve a megeyi tanács szerződésben állt, hogy fizessék ki Traian Băsescu elnökválasztási kampányának bizonyos reklámköltségeit. A vádhatóság szerint a kifizetések fiktív szerződések alapján történtek meg, az üzletemberek és Traian Băsescu választási kampányának promóciós anyagait előállító cégek között Elena Udrea teremtett kapcsolatot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?