Bűnvádi eljárást indítana a DNA Elena Udrea ellen

Elena Udrea elleni bűnvádi eljárás elindításához kérte a képviselőház hozzájárulását szerdán délután a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A vádhatóság 13 kötetnyi bizonyítékot is csatolt a kérelemhez, amelyből – szerintük – az derül ki, hogy a 2009-es elnökválasztási kampány idején az akkor turisztikai miniszteri rangban levő Elena Udrea bujtogatására a tárca két beosztottja azt kérte üzletemberektől a szaktárcával kötött szerződések folytatása érdekében, hogy anyagilag járuljanak hozzá Traian Băsescu kampányának finanszírozásához.A DNA közleménye szerint Elena Udrea felbújtására Gheorghe Nastasia, a turisztikai minisztérium főtitkára és Victor Tarhon, a Tulcea Megyei Tanács elnöke azt kérték több üzletembertől, akikkel a tárca illetve a megeyi tanács szerződésben állt, hogy fizessék ki Traian Băsescu elnökválasztási kampányának bizonyos reklámköltségeit. A vádhatóság szerint a kifizetések fiktív szerződések alapján történtek meg, az üzletemberek és Traian Băsescu választási kampányának promóciós anyagait előállító cégek között Elena Udrea teremtett kapcsolatot. 

Mint korábban írtuk, szeptember 22-én Elena Udreát ugyanebben az ügyben hatósági felügyelet alá helyzeték pénzmosás vádjával.

Elena Udrea szerdán délután Facebook-adatlapján reagált a vádakra, a volt miniszter szerint így Laura Codruța Kövesi, a DNA igazgatója akarja elterelni a figyelmet plágium-ügyéről. „Minden alkalommal, amikor gondjai adódnak látványos ügyekkel - én, Ponta, Blair - próbálja elterelni a figyelmet magáról. Most olyan mélyre süllyedt a sz...rba, hogy akkor sem menekül, ha személyesen kövezne meg” - írta Udrea. A képviselő „különösnek” tartja, hogy ezzel a váddal csak most, két héttel a korábbi pénzmosási ügy után állt elő a DNA.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?