Éjjel is sorban állnak a Zöld Ház-programért Csíkszeredában

FRISSÍTVE: Tartós sor alakult Csíkszeredában a környezetvédelmi ügynökség székhelye előtt azokból az emberekből, akik az október 10. és 24. között megpályázható Zöld Ház-programba jelentkeznének. Sorok voltak a hét végén az ország szinte összes megyeszékhelyén.

Vasárnap délután már több mint 350-en iratkoztak fel Csíkszeredában arra a listára, amelyet azért indítottak, hogy amennyire lehet, szervezett módon tartsák számon, ki állja ki „becsületesen” a sort. A listát szombat délután óta írják, és kétóránként van névsorolvasás. Ha valaki több mint négyszer hiányzik, törlik a listáról. Az Udvarhelyszékről és Gyergyószékről érkező pályázók az éjszakát az autójukban töltik.

„Úgy tudjuk, hogy a gyergyóiak jelentkeztek a legtöbben, úgy 900-an szeretnének pályázni, mi udvarhelyiek és környékbeliek 800-an lehetünk. Talán a megyéből úgy 3-4 ezer ember érdekelt. Én pénteken, amikor Udvarhelyen az erkölcsi bizonylatot kérvényeztem, tudtam meg, hogy előttem már több százan kérték ugyanazt. Akkor döntöttem el, hogy szombaton már átjövök Csíkba sorban állni, mert tudtam, hogy a dossziékat érkezési sorrendben veszik be és bírálják el” – mondta az a székelyudvarhelyi pályázó, aki a névsorolvasást végzi.

Az emberek elégedetlenek, többségük a szervezetlenséget kifogásolja. Ugyanakkor arra panaszkodnak, hogy a jelentkezési dossziéhoz szükséges iratok beszerzésével az államkasszába rengeteg pénz kerül vissza. A program meghirdetése és a pályázási időszak közötti rövid időt iskifogásolják, hiszen emiatt nagyon gyorsan be kellett szerezni az iratokat, sokan sürgősségi eljárást kérvényeztek, ami ugyancsak sok pénzébe került az embereknek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?