Környezetnevelési programokra pályázhatnak a civilek a Környezetvédelmi Alapnál

Idén környezetnevelési programot indít a szaktárca, amelyet a Környezetvédelmi Alap költségvetéséből finanszíroznak - hívta fel a figyelmet az RMDSZ szerdai hírlevele.

A civil szervezeteknek szóló kiírás pályázati útmutatóját közvitára bocsátották, amelyhez 10 napig javaslatokat várnak, ezt követően indítják be a programot. 

„Idén harminc millió lejes pályázati keretünk van a környezetvédelemre nevelő, környezettudatosságot népszerűsítő programokra. A civil szervezetek olyan programokkal jelentkezhetnek, amelyeknek a témája a körforgásos gazdaság és hulladékgazdálkodás, a zöld gazdaság, az ökoinnováció és az öko- és/vagy fenntartható turizmus, városrehabilitáció, zöld épületek. Azt szeretnénk, ha ezek a tájékoztató kampányok, oktatási programok témájukban a hulladékgazdálkodási, Zöld Ház plusz, Roncsautó plusz programokhoz kötődnének. Fontos, hogy minden korosztály megismerje, mit is jelent a környezettudatosság, milyen lépésekkel tudjuk a mindennapokban érvényesíteni ezt a szemléletet, hogy minél kevésbé terheljük környezetünket" – fogalmazott a program kapcsán Jakab István, a Környezetvédelmi Alap elnöke. 

Pályázni kimondottan civil szervezetek tudnak, azonban arra is lehetőség van, hogy önkormányzatok, oktatási intézmények valamely egyesülettel, alapítvánnyal partnerségben részt vehessenek a programban. Egy projekt elszámolható költségeinek legtöbb 95 százalékát lehet megpályázni, az összeg nem lehet nagyobb 450 000 lejnél. A pályázati útmutatótervezet szerint olyan programokat várnak, amelyek gyakorlati oktatásra, közvetlen élményszerzésre épülnek, interaktívak, több helyszínt érintenek, de lehet szolgáltatás, alkalmazás, webes felületek tartalomfejlesztésre is pályázni. 

A Zöld Ház-, a roncsautóprogramról bővebben itt olvashat

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?