Egy hét múlva indul a klasszikus Zöld Ház-program

A lakosságtól október 10-től várják a Zöld Ház-program pályázatait - hívta fel a figyelmet a Környezetvédelmi Alap közleményében.  A pályázati iratcsomókat a megyei környezetvédelmi ügynökségeknél kell benyújtani. 

A Környezetvédelmi Alap a szaktárcával közösen szerdán jelentette be a klasszikus Zöld Ház-program indulását - tájékoztatott Jakab István, az Alap elnöke, aki kiemelte: 94 millió lejes keret van erre a programra, ebből 60 milliót a lakosság pályázhat meg, 34 millió a jogi személyek rendelkezésére áll. 

A lakosság október 10-24-e között adhatja le pályázati dokumentációját ahhoz a megyei környezetvédelmi ügynökséghez, ahova lakhelye szerint tartozik. "A klasszikus Zöld Ház-programban megújuló energiaforrásokat felhasználó fűtésrendszerekre lehet támogatást kérni: 3.000 lejt a nyomás nélküli (ejtő tartályos) napkollektorok beszerelésére, 6.000 lejt a nyomásos napkollektorok  beszerelésére, valamint legtöbb 8.000 lejt hőszivattyúk (kivétel a levegő-levegő hőszivattyúk) beszerelésére" – ismertette Jakab István.

A támogatás igénylése a következőképpen történik: a megyei környezetvédelmi ügynökséghez kell benyújtani a pályázati dossziét, a Környezetvédelmi Alap honlapján hozzák nyilvánosságra a jóváhagyott kéréseket, a munkálatokat az Alappal megkötött szerződést követően lehet elindítani, elszámolni pedig a szerződés megkötésétől számítva egy éven belül kell.    

Jogi személyek, cégek, közintézmények, önkormányzatok, egyházak október 17. és november 14. között nyújthatják be pályázatukat a Környezetvédelmi Alaphoz, ezekben az esetekben napenergiát, geotermikus energiát, biogázat, szennyvíziszapot, faaprítékot stb. felhasználó hőközpontok, fűtésrendszerek felszerelésére kérhető finanszírozás. A programról bővebben itt olvashat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?