Szombaton dönt a PNL Gorghiu „egyeduralmáról”

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos tanácsa szombaton ül össze, hogy hatályba léptesse azt a döntést, miszerint Alina Gorghiu eddigi társelnök az alakulat egyetlen elnökévé válik. 

Az erre vonatkozó javaslatot október 1-jén tette meg a PNL országos politikai bürója, miután a másik társelnök, Vasile Blaga szeptember 28-án lemondott tisztségéről és a párt kampányfőnöki funkciójáról is. Vasile Blagát befolyással való üzérkedés gyanújával helyezték bírósági felügyelet alá.

A PNL országos bürójának október 1-jei ülésén javasolta Alina Gorghiu, hogy a kampányfőnöki feladatokat Gheorghe Falcă, Arad polgármestere vállalja át.

Alina Gorghiu 2014. december 18-án lett a PNL társelnöke, miután elődjét, Klaus Johannist államfővé választották. Vasile Blaga 2012. június 30-a és 2014. július 26-a között látta el a pártelnöki tisztséget a PNL-ben.

A Nemzeti Liberális Párt országos tanácsa legutóbb 2015. december 11-én ült össze. A testület az országos igazgatótanács tagjaiból, a PNL parlamenti és európai parlamenti képviselőiből, megyei tanácselnökeiből, polgármestereiből, a párt megyei szervezeteinek elnökeiből és esetleges minisztereiből áll. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?