Nem választott társelnököt Alina Gorghiu mellé a PNL

Nem választottak társelnököt Alina Gorghiu mellé a Nemzeti Liberális Párt élére szombaton, így a tisztújító kongresszusig egyetlen elnök vezeti az alakulatot - tájékoztat a Mediafax.

Arad polgármestere, Gheorghe Falcă a párt kampányfőnöke lesz a parlamenti választásokon. Daniel Buda EP-képviselőt aláírási joggal ruháztak fel, hogy Alina Gorghiu mellett hitelesítse a jelöltlistákat. 

A PNL azt követően keresett társelnököt, hogy Vasile Blaga szerdán lemondott a tisztségről és a kampántfőnöki megbízatásról, röviddel azt követően, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) befolyással való üzérkedéssel gyanúsította meg. Blagát 2012-ben választották az akkor még önálló Demokrata Liberális Párt (PDL) elnökévé, amióta pedig az alakulat 2014-ben összeolvadt a PNL-vel, az új pártban - amelynek éléről Klaus Johannist államfővé választották - Blaga társelnöki tisztséget töltött be.

Sajtóhírek szerint a favorit Gheorghe Flutur, Suceava megyei szenátor volt a tisztségre, aki viszont nem fogadta el a felkérést. Vasile Blaga pártforrások szerint Adriana Săftoiut javasolta társelnöknek, de felmerült Cătălin Predoiu és Daniel Buda neve is. A párt szombaton úgy döntött, jobb, ha megvárja a tisztújító kongresszust a társelnök kiválasztásához. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?